Lange skrivedage – en del af min hverdag

I dag for præcis et år siden udkom min bog ‘ARV AF STORHED – et liv i mokkasiner’.


En dag, der er fyldt med masser af glæde, men også et dryp vemod over, at arbejdet med bogen ligger bag mig. 

 

Det var nogle helt særlige år, mens arbejdet på bogen stod på. Årene bød bl.a. på deltagelse i svedehytteceremoni, rejse til South Dakota, masser af research, interviews til bogen og samtaler om bogen. 

 

En bog, der skulle rumme udtræk af Hakiktas oplevelser fra et levet liv som sioux-indianer, marinesoldat, paramedic i ambulancehelikopter, krigsveteran, ambassadør, soldanser og traditionel danser, foredragsholder, ven, bror og ægtemand til danske Marianne…

 

En bog, som skulle give plads til tanker om danske vikinger i Montanas sommervarme, eller til savnet af de frie rammer på prærien under det uendelige himmelloft.

 

Lange skrivedage fra morgen til midnat var ofte en del af min hverdag, hvor nattesøvn blev afbrudt af tanker om næste kapitel eller en sætning, der pludselig fandt den helt rigtige rytme. Detaljer fra Hakiktas liv, der pludselig faldt på plads, så et afsnit kunne finde vej til papiret, eller beskrivelsen af en lakota-ceremoni, der blev vendt flere gange i mit indre for at sikre, at den rummede alt det, jeg gerne ville have med.

 

Bogforum i Bella Center venter om en uges tid, og jeg kan ikke forestille mig nogen bedre måde at fejre fødselsdagen på, end at kunne fejre den i bøgernes verden på den store bogmesse. Jeg er på stand B3-001 hele fredagen og lørdagen (15-16/11), hvor I hurtigt vil få øje på mig, da jeg står ved et stort roll-up af bogforsiden til ‘ARV AF STORHED’. Jeg håber, vi ses derude.

 

De bedste hilsener, Malene Rossau 

Et par dejlige ord...

“…Man kan ikke undgå at blive varm helt ind i hjertet, nårman læser denne bog. Det er en velskrevet og bevægende bog…” Ulla Weishaupt – Bogrummet

“Malene formår virkelig at skrive Hakikta frem, så du føler, du lærer ham at kende…”

“Et stærkt portræt af et spændende menneske…”

Find mig online

Følg mig på Facebook og Instagram

🌺 Fotoet af Hakikta er venligst udlånt af Marianne Tretow-Loof Jordan. 🌺

Her kan du dele: