FOREDRAG – Forfatter Malene Rossau

FOREDRAG

1.
FORFATTERMØDE: MALENE ROSSAU

Malene Rossau fortæller om sin biografiske roman ‘ARV AF STORHED – Et liv i mokkasiner’ og om det store researcharbejde, der lå forud.

En skriverejse, der varede 3 1/2 år, og bragte hende på en rejse til reservaterne i South Dakota, førte hende mentalt rundt i historiske begivenheder og introducerede hende til hovedpersonens forfædre, som bl.a. tæller store høvdinge og navne i amerikansk historie.

Bogens handling starter i året 1941, hvor Hakikta kom til verden en iskold novembernat, mens blæst og sne føg omkring på reservatet. Hakikta måtte tidligt i livet se sin far blive sendt til Frankrig som soldat i den igangværende verdenskrig, og Hakikta udskiftede snart sit barneliv med et usikkert liv, hvor han billedligt talt skulle til at gå i egne mokkasiner.

Som ung hørte Hakikta fortællinger om danske vikinger, og det skabte en forbundethed til Danmark, som kom til at præge hans liv. Hakikta blev senere gift med danske Marianne, og de bosatte sig i Gentofte i 1995.

En gribende livshistorie der rummer universelle budskaber, amerikansk og dansk historie og en unik relation til Danmark.

2. 
RUNDT I DEN AMERIKANSKE MIDTVEST

Tag på en billedrejse rundt i det storslåede amerikanske prærielandskab med forfatter Malene Rossau som guide.

Turen går til South Dakota og Wyoming. Vi besøger bl.a. nationalparkerne Black Hills, Badlands og Yellowstone samt reservaterne Pine Ridge og Rosebud. Undervejs vil du mærke historiens vingesus, når lakota-folkets historie rykker helt tæt på, og vi stifter bl.a. bekendtskab med datidens svar på Hollywood: ‘Buffalo Bill’.

Altsammen bindes sammen af Malene Rossaus spændende rejseoplevelser og tilsættes ekstra krydderi fra hendes omfattende arbejde på den biografiske roman ‘ARV AF STORHED – et liv i mokkasiner’. En bog om Hakiktas liv. Fra prærien til Gentofte.

Kontakt mig endelig ved spørgsmål. Det vil glæde mig at være med til at skabe nogle hyggelige og spændende timer for jeres gæster.
Malene Rossau

KONTAKT MIG PÅ: feedback@motivateme.dk

Her kan du dele: