Bogprojekt: Lakota sioux- indianer Hakikta Najin Jordan

På vej ind i Pine Ridge-reservatet i South Dakota bliver man budt velkommen af skiltet “Welcome to Oglala Lakota Nation”. I baggrunden anes den lille by ‘Red Shirt’, som ligger i nærheden af det store Badlands-område.

Solen skinner så flot på himlen i dag, og det gjorde den også til fulde på min rejse til South Dakota, som jeg foretog her i juli måned.

En rejse, som bragte mig tæt på de omgivelser, som var hverdag for Hakikta Najin Jordan, men som åbnede op for en hel ny verden for mig og min familie.

Det var en kæmpe oplevelse at køre rundt i South Dakota og opleve, hvor forskellig naturen er: Fra det skovrige og bakkede “Black Hills” til de varme kilder, der udspringer i floden, der løber gennem byen Hot Springs, – og slutteligt, til det fantastiske og enorme prærieland, som kan synes at fortsætte uendeligt.

Køreturen gennem Pine Ridge- og Rosebud-reservaterne var ligeledes en kæmpe oplevelse, og det var meget gribende at gå i Hakiktas fodspor og opleve nogle af de steder, hvor han færdedes.

Vi gjorde holdt et sted på reservatet, hvor vi mødte en Lakota, som jeg fik en rigtig god samtale med om områdets historie.

eg vil fortælle dig mere om rejsen en anden dag, og for hvad angår mit bogprojekt, så går det rigtig godt. 

Projektet har selvfølgelig ligget stille, mens jeg har været i USA, men  min lille notesbog blev godt fyldt op på rejsen. En notesbog, jeg altid har ved hånden. Jeg benytter også meget memo-funktionen på min telefon, som også er et godt værktøj, synes jeg. 

Tak fordi du læste med og fortsat dejlig solskinsdag.

Glade hilsener Malene Rossau

Her kan du dele: