En biografisk roman om Hakiktas liv. Fra prærien til Gentofte.

ARV AF STORHED - ET LIV I MOKKASINER

1a
Afspil video

I 1992 mødte danske Marianne sin fremtidige mand, Hakikta Najin Jordan, på en rejse til Rosebud-reservatet i den nordamerikanske stat, South Dakota.  Hakikta var en højtstående lakota sioux-indianer og efterkommer af en af de historisk store høvdinge, høvding Red Cloud.  Mødet blev kimen til en eventyrlig tilværelse sammen, som samtidig åbnede op for helt nye verdener for dem begge.

Marianne blev introduceret til lakota levevis, sproget, historierne, kulturen og de mange traditioner, og Hakikta til alt det danske. Efter en årrække flyttede de hertil fra USA, og Hakikta elskede sin tilværelse her. Gennem mere end 20 år rejste de verden rundt for at holde foredrag og udbrede kendskabet til Lakota Sioux.

Qua sin personlighed blev Hakikta en naturlig vejleder for mange mennesker på sin vej, og han har derfor efterladt et dybt og varmt fodspor i manges hjerter rundt omkring i verden. Hakiktas klædedragt har været udlånt til Nationalmuseet i forbindelse med en udstilling i 2012/2013 om indianernes traditionelle danse.

Hakiktas livshistorie og positive budskaber er bragt frem i lyset af forfatter Malene Rossau i samarbejde med Hakiktas enke, Marianne Tretow-Loof Jordan.

FOTO: Marianne Tretow-Loof Jordan. Fra bogen 'ARV AF STORHED - Et liv i mokkasiner'.
Her kan du dele: